Owner Post Them Follow Dash



Atelophobia
Atelophobia;

Bonjour!


Hello and welcome to my blog
I pour my heart and thoughts here
Pardon my words

Tagboard

⊰HOVER ME!⊱

Assalamualaikum! speaking here is hadirahhanafi.Do follow and leave your footprint on my tagboard :) Be nice here.Please do not spam my cbox. Please put your blog link so I can visit you back.


Skins by: IlliShuhada
Basecode : PikaChan
Best viewed in Mozilla and Google Chrome
Adalah haram untuk buka page source dan curi code di sini

Family holiday with INFRADESA JOHOR SDN BHD . . .

FIRST DAY
Kali ini entry deyah tentang family day yang deyah ade join pada 22 disember - 25 disember 2012 .. haha , kalau nak tengok kalender memang dah lepas tapi baru sekarang deyah ade masa untuk share pengalaman deyah pergi family holiday dekat HOTEL FELDA RESIDENCE TANJUNG LEMAN .. ha kau hade ??
hehe..pengalaman yang memang manis jugalarh .. terlalu banyak cerita yang deyah nak cerita sebab memang bestgiler .. larh , tak tahu nak cakap camne .. tapi .. 
Tapi ... perjalananya agak jauh juga sebab kawasanya dalam sangat ,, felda larh katakan .. macam hujung dunia pulakk bila deyah sampai sana tahu tak .. sampai sesat cari guna GPS memang tak ade .. sebab dia lebih kurang tempat baru jugak larh .. then , sampai sana memang macam tak percaya sebab itu satu-2 nya hotel yang ade kat situ ,, lain semua kelapa sawit .. believe or not ?? haha .. first-2 tuh memang takut-2 nak tidur ye larh kawasan felda tapi hotel kowt .. 
*ignore muka cantik deyah tuh ..excited siot :)


Believe or not ,, dalam felda .. nun jauh disana pun cantik tau tempatnya .. pekerja nya pun hensem .. auumm 
*rindu abg fifi kita :)  .. ahh ,, tegedik pulak .. eh , suka hati larh .. deyah punya entry .. hehe . iklan sekejap ..betul tak cantik kan ?? olam dia ,, fuhh dalam siot .. 1.25 kaki tuh .. paras leher deyah .. gila !!! haha... pantai pun cantik je ,, tapi tak boleh mandi sebab ade obor-obor  ,, yang boleh sengat orang .. sebab before nie ade kes kene sengat obor-obor .. tuh yang x boleh mandi ..

Sampai sana , dalam pukul 12:30 tgh ,, padahal check in pukul 2ptg ,, haha lama tak kita orang tunggu .. so , sampai je terus makan tengah hari .. lapar tahu tak .. sebab perjalanan jauh sangat .. pastu ngantok , sebab pagi-2 breakfirst nasi lemak ,, ha kau .. apalagi ngatok ler deyah .. belum sampai lagi perut dah menyanyi dah .. hehe.. terukkan .. :) .. deyah cuti nieyh banya makan .. makin tembam dah nieyh ..

*cewwah aku ,, haha.. kelaka je .. tak jadi pulak nak posing :)


Cantikkan pantai nya ,, pasirnya putih ... boleh larh .. nampak tak macam ade gunung-2 tuh ?? itu pulau .. katanya pulau tuh ade penduduk , cantik , yang tak boleh blah ade resort jugak siot .. maju jugak kan ?? senang kata semua lengkap .. tapi kalau nak pergi sana boleh naik feri atau speedboat .. kalau naik feri          
1 hour , kalau speedboat pulak 15 minute je .. tapi mahal nya .. dia tak kira tambang tahu tak .. dia kira kepala ( seorang ) RM70 .. haha .. mahal kan ??

Okay , sekarang kita terjah pulak bilik hotel saya :) ,, memang besar giler siap ade ruang menonton gitu ..
memang best giler larh . tapi malangnya saya tetap tidur di atas sofa :) ..ahahk .. sakit badan wa .. pastu kan ade benda kelakar terjadi .. tak boleh bukak pintu .. dah banyak kali try . . pun tak boleh .. panggil salah sorang pekerja  .. dia cube sekejap je pintu bilik tuh dah terbukak .. rupanya kad yang kita org gune tuh salah masuk .. terbalik .. time tuh nampak sangat tak baca intructions kat belakang kad .. haha.. malu siot..

Pada sebelah petang pula ,, telematch diadakan . tapi sempat lagi deyah pergi main pasir kat pantai tuh.. hehe... macam budak kecik pulak rasa .. first day dah rasa boring sebab penat kan .. petang tuh jalan-2 kat pantai dengan my umi .. semantara tunggu telematch bermula .. sempat stalker someone nieyh main layang-layang .. hehehe ..



sukaneka ambil botol menggunakan pancing paku .. haha .. memang susah 


sukaneka masukkan air dalam botol dengan span .. susah siot .. khusyuk betul ade aku tuh ..


sukaneka singing chair ..


jambatan terpanjang dengan menggunakan things at our body :)


family holiday nieyh memang best giler ,, banyak pengalaman menarik .. even sukanekan sikit and hujan pulak time kat sana .. btw the place is best .. so kalau korang pergi memang tak akan terasa rugi .. percayalah .. ok larh bye-2 sambung Part two nanti ..